Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Virslis *lábtörlő*

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Virslis *lábtörlő*

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 52
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 kávéskanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 16 db virsli
  • 16 szelet bacon
  • 16 vékony szelet sajt
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük.

Majd kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a baconnel, beszövögetjük a tésztacsíkok közé.

Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.

Sülés után kicsit kihűtjük, és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Pszrita küldte. Köszönjük!

pszrita receptjeiből:
Mézes-joghurtos csirke cornflakes bundában
Madártej X.
Tiramisu házi mascarponéval
Gombás karaj füstölt sajttal
Csőben sült brokkolis tészta csirkemellel
Gyros tál II.
Virslis *lábtörlő*
Pudingos sárgabarack-krémleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. szeptember 22. (csütörtök) 14:36
    De jól néz ki ! Nagyon ötletes ! Ezt a hétvégén ki is próbálom ! :)
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Tavaszi karalábé-főzelék Tavaszi karalábé-főzelék
Almás-pudingos rakott piskóta Almás-pudingos rakott piskóta
Tigriscsíkos puding-desszert Tigriscsíkos puding-desszert
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
Cukkinis-tésztás frittata Cukkinis-tésztás frittata
Dinsztelt lilakáposzta Dinsztelt lilakáposzta
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122668_szilvas-pite-110.jpg Sütemények minden alkalomra

Legutóbb azzal az ígérettel búcsúztam el, hogy krémes sütemények sokaságát hozom. Igyekszem is megtartani, remélem, a kedves…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept