Virslis *lábtörlő* II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál olaj
  • kb. 7 db roppanós virsli
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, ha kell, még tejet pótolunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.

    Ezután a hosszában félbevágott virsliket beszövögetjük a tésztacsíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek