Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslis kiflicskék

8 5/5

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 kg liszt
  • 1 ek só
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 30 dkg virsli
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 5 dkg szezámmag

Elkészítés

    1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a liszttel, a sóval és az olajjal hólyagosra dagasztjuk. Majd letakarva meleg helyen kelesztjük.
    2. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé osztjuk a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
    3. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, egy kis darab sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük a felvert tojással vagy csak a sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük (de tisztes távolságra téve a kifliket, mert sülés közben megnőnek) úgy, hogy a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk, és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

      12+1 OLCSÓ VACSORA VIRSLIBŐL >>> 

      A legjobb sós vendégváró receptek >>> 

      Egyszerű virslis fonat >>> 


Megjegyzés

Lehet tölteni tömlős sajttal, kolbásszal, szalonnával, sonkával... ízlés szerint.

Ha a tésztából kihagyjuk a sót, akkor lehet édes dolgokkal is tölteni: lekvár, csoki, stb. Ebben az esetben lehet belőle pl. kakaós csiga is.
Amire még figyelj kelt tészta készítésénél, hogy az alapanyagok (tej, élesztő) sose legyenek hidegek, mindig legyenek szobahőmérsékletűek.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

comite
Nagyon könnyen elkészíthető és finom. Én sonkás tömlős sajttal töltöttem meg. Köszönöm a receptet!
pistuc
Ezennel megalakítottam a Tésztanyújtó Tudományos Műhelyt! Elnöke: Dr. Sunci Betty cukrászprofesszor, kelttészta-kandidátus, elnökhelyettes és főkóstoló: én. Csákány, P. :)
Suncika
Ja, oké! :) Na nem fogalmaztam világosan. A gáztepsi hátán sütöm, de nem nyújtom akkora méretre. :) Hanem ahogy nyújtom az első lapot meglátom, mi a megfelelő vastagság és akkorára nyújtom a többit is. Ha legközelebb csinálom, lemérem mekkorák a lapok. :D
pistuc
Suncika, ha tényleg a nagy gáztepsi hátán sütöd (a mi sütőnkbe való 40x40-es) , akkor szerintem hártyavékonynak kell lennie - ez esetben fogadd őszinte csodálatomat! Ebédre különben még finomabb (puhább) lett, kár, hogy nem fogyókúrás... :) Köszönöm a kiflitanácsot, észben tartom a receptet! Meg a blogot is megnézem! Sziaság, P. Ui.: A Suncika-Betty azonossággal tisztában voltam, csak tréfából szólítottalak mindkét néven :)
Suncika
Pistuc! Hát eszembe jutott! Azért nem írtam méretet, mert ln a nagy gáztepsi hátán sütöm. Nagyjából mindig egyforma méretre tudok nyújtani minden lapot, ha meg nem, akkor puhulás után úgyis levágom a széleket. És még sose mértem meg a tésztát, mekkora. Nem is tudom megcsinálni, mert nincs zsírom, meg mézem itthon, helyette fánkot sütöttem. Ami ezt a kiflit illeti, melegen ajánlom, hogy megcsináld, mert nagyon finom! Ezután nem csinálsz töltetlen kifliket, az biztos! :) Töltheted virslivel-sajttal, kolbásszal, tömlős sajttal, amivel csak akarod. Nyami! Finom nagyon!!! Ja és Suncika is Betty, Betty is Suncika. Suncika a \"művésznevem\"! :) Amúgy látogass el a blogomra: igaz most technikai szünet van, de attól még szétnézhetsz! :) http://www.etelekestortak.blogger.hu
pistuc
Hű, még sohse sütöttem hússal töltött kiflucit! Most viszont Suncika receptje befigyelt a mézes krémes alatt, ezért lehet, hogy a *sohse* hamarosan múlt időbe teendő.
Suncika
Kedves -Marcipán-! Nagyon szívesen! :)
-Marcipán-
SZUPER! Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin