Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis fonat

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A virslis fonat elkészítésére a leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Hosszában az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére fektetjük a felszeletelt sajt felét. Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.
  2.  Az olajat felhevítjük, a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és vékonyra felkarikázzuk. Aranybarnára sütjük a forró olajban, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleget. Felkarikázunk egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket. Megkenjük mustárral, majd a tetejére szórjuk a hagymát.
  3. A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük. A két végét szorosan összecsípjük, és átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és sóval.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk a sütőajtót, visszavesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 20 percig így "szárítjuk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerűen összedobható, brutálisan finom sült. Egy jó tanács: a kovászos (vagy csemege) uborkát semmiképpen ne hagyjátok ki belőle! ;) - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss