Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Virslis fonat

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg trappista sajt
  • 6 db roppanós virsli
  • mogyoróolaj vagy napraforgóolaj
  • 10 dkg mogyoróhagyma
  • 1 db kovászos uborka (nagy)
  • 2 ek mustár
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek szezámmag
  • 1 csipet fekete só

Elkészítés

    1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Hosszában az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére fektetjük a felszeletelt sajt felét. Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.
    2.  Az olajat felhevítjük, a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és vékonyra felkarikázzuk. Aranybarnára sütjük a forró olajban, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleget. Felkarikázunk egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket. Megkenjük mustárral, majd a tetejére szórjuk a hagymát.
    3. A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük. A két végét összecsípjük, és átemeljük egy tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Néhány perc pihentetés után szeleteljük.

      Virslis receptek >>> 

      Finomságok leveles tésztából >>> 

      Még több sós vendégváró >>> 

Megjegyzés

Nagyon egyszerűen összedobható, brutálisan finom sült. Egy jó tanács: a kovászos (vagy csemege) uborkát semmiképpen ne hagyjátok ki belőle! ;)

Suncika
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes