Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslis burgonyasaláta csírákkal

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg virsli
  • 10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
  • A francia salátaöntethez:
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • 4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
  • tetszőleges saláta

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

    Elkészítés: A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 284 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin