Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virsli múmia, a gyerekek kedvenc halloweeni étele

Házisáfrány, alias Déri Szilvia gasztroblogger halloweeni „félelmetes ételek” repertoárjának a legcukibb eleme a virsli múmia. Ennek a buli ételnek csak előnye van!

A virsli múmiát könnyű és szórakoztató elkészíteni, gyorsan megvan, a gyerekek és a felnőttek is imádják és rendkívül mutatós. Én szoktam csinálni néha gyerekzsúrokra is, „csak úgy”, és mindig akkora sikert arat, hogy most már az ottalvós bulikra is ezt szokták rendelni a gyerekek barátai.

Hozzávalók

1 csomag kész leveles tészta
6 pár virsli
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1. Görgesd ki a leveles tésztát, ha felcsavartat vettél. Ha tömböt, nyújtsd 2 mm vastag lappá. Vágj a leveles tésztából 5 mm vastag, hosszú csíkokat.

2. Fogj egy virslit, és kezdd el körbetekerni rajta a tésztát úgy, hogy a „homlokával” kezded és kihagysz az arcnak egy kb. 2 cm-es részt. Ha a virsli aljára értél, fogj egy újabb csíkot és haladj vele fölfelé. Nem baj, ha a tekerés nem szabályos! Minél rusztikusabb, annál viccesebb lesz a végeredmény!

3. Kend meg a tészta felszínét enyhén tojással.

4. Tedd a kis múmiákat 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd őket 15-20 perc alatt aranybarnára.

5. Ha nagyon kreatív akarsz lenni, csinálj a virslinek 2 szemet, krémsajtból 1-1 mákszem pupillával, de tehetsz rá boltban kapható cukorszemet is a buli kedvéért. Ha vadnak ígérkezik a halloweeni party, kicsit locsold meg a múmiákat ketchup „vérrel”. Kínáld még melegen.

Készítsd el ezt is Halloweenre!  
TÖRÖTT ÜVEG CUPCAKE, A VÉRBELI HALLOWEEN SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss