Virsli bacon köntösben, vele sült zöldségekkel

Hozzávalók

  • 3 pár virsli
  • 6 szelet bacon
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db burgonya
  • 5 dkg roquefort
  • 3 ek tejföl
  • 2 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kemény
  • 1 ek fehérbor
  • olívaolaj
  • 3 db chili

Elkészítés

    1. Előfőzzük a burgonyákat.
    2. Bevagdossuk a virsliket, betekerjük a baconba, berakjuk egy nagyobb serpenyőbe, mellé tesszük a paradicsomot, a paprikát, a savanyatott káposztát.
    3. Beletesszük a burgonyákat is, melyeket bevágunk, s a vágásokba roquefort darabkákat helyezünk. Sózzuk, borsozzuk, a káposztára őrölt borsot hintünk, és fehérbort locsolunk rá, majd olívaolajat, végül rátesszük a zöldfűszereket.
    4. A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 45 perc után a burgonyákra kanalazok tejfölt, átkapcsolok 200 C fokra, s még 15 percig grillezem.

     

Megjegyzés

A hűtőben volt még a szilveszterre vásárolt virsliből, ezt hasznosítottam.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin