Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virágos piskótatekercs csokikrémmel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • Továbbá:
  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg porcukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg lágy margarin
  • 1 teáskanál meggyszörp
  • 1 mokkáskanál mandulaaroma
  • A sütéshez:
  • 1 nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csokoládés pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg csokoládé olvasztva (elmaradhat)

Elkészítés

Elkészítés: Az 1 tojásfehérjét a 3 dkg cukorral keményre verjük, majd hozzákeverjük a puha margarint és a lisztet is. 2/3 részét meggyszörppel festjük meg, 1/3 részét mandulaaromával. Egy habzsákba tesszük, és a sütőpapírral fedett tepsibe különböző virágokat, leveleket (vagy más figurákat is lehet) rajzolunk, és a fagyasztóba tesszük, míg a piskótát összeállítjuk.

A piskótához az egész tojásokat kb. 5 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
A fagyasztóból kivesszük a tepsit, majd a piskótamasszát egyenletesen, óvatosan ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Még forrón a papírt lehúzzuk róla, és egy porcukorral meghintett konyharuhával feltekerjük. A ruhában hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingport, ízlés szerinti cukorral sűrűre felfőzzük. Egy kis olvasztott csokit keverhetünk hozzá, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és összekeverjük a csokis krémmel.

A piskótát kibontjuk, a konyharuhát eltávolítjuk. A krémet a piskótára kenjük, feltekerjük, kis pihentetés után kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss