Violetta szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 7 db tojásfehérje
  • 7 ek cukor
  • 6 ek darált dió
  • 5 ek finomliszt
  • ½ csg sütőpor
  • A diós lapkenéséhez:
  • 30 dkg nutella
  • Továbbá:
  • 30 dkg szögletes háztartási keksz
  • 2 dl hosszú kávé
  • A krémhez:
  • 7 db tojás sárgája
  • 7 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 ek víz
  • 3,5 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 7 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

    1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
    2. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt, 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütjük.
    3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojások sárgáit a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felverjük, míg be nem sűrűsödik. Ezután kihűtjük.
    4. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként hozzá adagoljuk a vaníliás tojáskrémet, amellyel együtt keményre verjük.
    5. A mogyorókrémet rásimítjuk a kihűlt tésztára. A kekszet a kávéba mártjuk és szép sorban a nutellára helyezzük.
    6. A tetejére kenjük a habot, majd a csokoládéval lecsurgatjuk. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk. 

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek