Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vinyete - erdélyi padlizsánkrém

default user icon
3 4/5
Vinyete - erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók

  • 4-5 db padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olívaolaj (vagy ugyanennyi sűrű házi tejföl)
  • 1 tk só
  • cukor
  • citromlé
  • fekete bors

Elkészítés

    1. A megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőben 40-50 percig a héjában ráncosodásig sütjük. A megsült padlizsánokat hideg vízben kissé kihűtjük, majd meghámozzuk. Akkor jók, ha sötét barnászöldre, pépesre sültek, és a víztartalmuk jó részét elvesztették.
    2. Puha, széteső belsejüket mindenestől egy üvegtálba tesszük. Hozzáreszeljük a hagymát és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a sót, majd turmixgéppel az egészet simára dolgozzuk. Ízlés szerint egy kevés cukrot, citromlevet, őrölt borsot, olajat vagy tejfölt adunk hozzá, és ezekkel is alaposan elkeverjük.Hidegen, pirítóssal tálaljuk, van, aki majonézt is ad hozzá.

      PADLIZSÁNOS ÍNYENCSÉGEK >>> 

      PADLIZSÁNKRÉMEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dsupinjudit
Én azért ki fogom próbálni, mivel nincs lehetőségem parázson sütni a padlizsánt. Ha megmaradnánk a régi receptek mellett, nem keletkeznének újak. Hogy másképpen írják odakint? Jó hogy. De mi Magyarországon vagyunk, bár ők is itt lennének.
kopi2012
Ennek a receptenk semmi köze az erdélyi padlizsánkrémhez. A neve nem vinyete, hanem - vinete. Nem bent sütik a házba, hanem kint, rácson - teljesen más az ize. A szárát nem vágják le - mert ennek segítségével forgatják. Addig kell sütni amíg a bundája kopogós lesz. Az elkészítésnél nem szabad fém konyha eszközt használni, mert teljesen más íze lesz, csak fa, vagy műanyag vágóeszközzel lehet feldarabolni. A vegeta, olivaolaj, cukornak nincs semmi keresni valója ebben az ételbe. Megkérem szépen a cikk íróját, ha nem evett rendes vinetét, akkor legalább butaságokat ne írjon.
sildiko2
Kedves Mindmegette, kérném szépen vizsgálják felül ennek a receptnek az elnevezését, ez nem erdélyi padlizsánkrém. Semmi féle képp nem vinyete, legfennebb vinatta, vegetának és olívaolajnak pedig semmi keresnivalója benne. A jó padlizsánkrémhez a padlizsánt nyílt lángon, parázson, vagy legalább is plattnin sütik, nem a sütőben. Egyebeket nem is említek....Köszönöm, ha elolvasnak és meghallgatnak.

Hasonló Receptek

Magazin