Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vinetta nyáriasan

MME MME
4/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt gázlángon megsütjük (legyen jó puha, illetve a héja repedezett). Hagyjuk kihűlni, majd letisztítjuk a héját, hideg víz alatt lemossuk. Ajánlatos hagyni lecsepegni legalább 1-2 órát, de estétől másnapig a legjobb, akkor nem lágyul el majd a krém. Fa (vagy inox) késsel, vagy a konyhai robotgéppel (sokkal gyorsabb, kevesebb a macera vele) szoktam megvágni, hozzáadom az apróra vágott hagymát, apránként hozzákeverem a péphez az olajat, majd ízlés szerint sózom.

Megjegyzés

Sokkal könnyebb étel a majonézes változatnál, és markánsabban érződik a padlizsán íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek