Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Villámgyors zöldségleves

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 10 dkg kelbimbó (mirelit is lehet)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit)
  • zellerszár
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bors
  • 2 db paradicsom vagy 1 kiskanál paradicsompüré
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1.

    A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A meghámozott zellert felkockázzuk a kelbimbót elfelezzük. A burgonyát meghámozzuk,  kis kockákra daraboljuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. 

    2.

    Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, és megdinszteljük rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, a kelbimbót, a borsót, a répát, a zellert és a leöblített zellerszárat, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Végül hozzáadjuk a leveskockát is, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket.  

    3.

    A főzési idő vége előtt pár perccel a fazékba tesszük az elfelezett paradicsomokat is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk az ételt.    

    ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin