Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors zöldségleves - fillérekből!

Az alábbi leves nemcsak olcsó, de nagyon hamar el is készül. Legjobb nyári párosítás!

 


A karfiollal gyerekkorom óta rosszban vagyunk. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen taszít.

Pedig nagyon szép növénynek tartom. Valahogy mégis olyan furcsa. És sajnos ezzel a levessel sem szerettem meg, de azért reménykedtem, hátha már öregedtem annyit, hogy kedvelni fogom. Nem jött be.

Azt nem mondom, hogy ehetetlen volt számomra, de nem rajongok érte :) Viszont azóta már többször megcsináltam karfiol nélkül és úgy is telitalálat. Ha valaki szereti a karfiolt és unja a hagyományos karfiol levest, annak öröm lesz ez a leveske!

A zöldségek és az eperlevél tészta nagyon jó összhangba kerülnek, a tej pedig nagyon sok dob a végeredményen!


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
100 g karalábé
100 g karfiol
100 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml tej
1 csokor petrezselyem


A kamrából:
2 ek olaj

80 g eperlevél


1. A sárga- és fehérrépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A meghámozott karalábét kockázzuk fel. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira. A borsót kissé engedjük fel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a kétféle répát, valamint a karalábét. Sózzuk meg, öntsük fel 400 ml vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a karfiolt, és ismét forraljuk fel. Végül szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, és alaposan sózzuk meg. Kis lángon, lefedve főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le, és forgassuk a levesbe a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában található!

keretes11158>

Ezek is érdekelhetnek

Friss