Elkészítés: Egy kis fazékba összeöntjük a tejszínt és a kókusztejet, hozzáadjuk a cukrot, illetve a sáfrányt, majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon további 10 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Kétféle módon készíthetjük el – ha van fagylaltkészítő gépünk, a szokásos módon, annak leírása szerint készítjük el a fagylaltot, fagylaltgép hiányában a kihűlt krémet egy széles, lapos edénybe öntjük, amelyet lefedve a fagyasztóba tudunk helyezni. 1 óra elteltével kézi habverővel átdolgozzuk, hogy a jégkristályokat összetörjük. Ugyanezt óránként addig ismételjük, amíg szép krémes fagylaltot kapunk.
Tálaláshoz gombócokat formázunk, pohárban vagy kistányérban szervírozzuk – egzotikus gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel megszórva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre