Villámgyors narancsos-túrós pite

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Töltelék:
  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 2 db narancs
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A díszítéshez:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A lisztből, a margarinból, a tojásból, a cukorból és a sütőporból linzertésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, kiszabjuk a tortaforma méretére, és a kör alakot belehelyezzük a tortaformába. A maradék tészta egy részéből (kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle) a tortaforma oldalát is kibéleljük. A hézagoknál a tésztadarabokat összenyomkodjuk, így biztosítva, hogy a töltelékünk ne folyjon ki.

      2.

      Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben. Mikor már sűrű a puding, hozzáadjuk a cukrot, és langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a túrót és a meghámozott, felkockázott narancsokat. Összekeverjük, és beleöntjük a formába.

      3.

      A megmaradt tésztával teljesen be lehet borítani a süteményt (vagy ha kevés tészta maradt, akkor csak rácsozni). A sütemény tetejét felvert tojással megkenhetjük, de ez a lépés el is hagyható. A süti mehet a sütőbe, és szép barnára sütjük 180-200 fokon 30-40 perc alatt. Mikor kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

A túró és a narancs frissítő íze miatt az év bármely szakában ajánlom elkészíteni.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin