Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Villámgyors medvehagymás-parmezános makaróni

Makaróni bacönnel, medvehagymával, paradicsommal és parmezansajttal

Hozzávalók

  • 25 dkg makaróni
  • 10 dkg bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg parmezan
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 12 db magnélküli fekete olívabogyó
  • őrölt fehérbors
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

    A tésztát felteszem főni.

    A medvehagymát és az újhagymát felszeletelem, a fokhagymát darabolom, a paradicsomokat nyolcadolom.

    Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A maradékhoz hozzáadom a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntöm a főzőtejszínt. Fűszerezem, beleteszem az olívabogyókat.

    Lereszelem a sajtot.

    A serpenyőbe kimerem a tésztát. Összekeverem. Tálalok.

    A tányérra szedek a tésztából, megszórom a sajttal.

Megjegyzés

Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin