Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors kacsacomb

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vegyük elő a kuktánkat. Rétegezzük bele a kacsacombot, fűszerezzük ételízesítővel, fokhagymával, ki milyen fűszeresen szereti. Én sok fokhagymát teszek bele.

Engedjük fel vízzel, öntsük nyakon egy pohár fehérborral. Sziszegéstől számítva 30 percig főzzük.

Utána kinyitjuk a kuktát, a combokat sütőre tesszük, és grillen pirosra sütjük. Burgonyapürével, párolt körtével kínáljuk.

Megjegyzés

Ezt főleg ősszel és télen szoktam elkészíteni, mikor vendégeket várok, és nem sok időm van. Előző nap meg lehet párolni, kitenni a teraszra, jó hidegre. Másnap, mikor jönnek a vendégek, csak ráteszem a sütőlapra és pirítom. Így még finomabb, mert amikor kinyitod a kuktát, a tetején van a finom kacsazsír, ezzel lehet locsolni, de ez a zsír a későbbiekben is finom, pl. kenyérre kenve. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss