Villlámgyors fahéjas-almás süti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db kisebb alma
  • fahéj

Elkészítés

    1. Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra.
    2. Vajazzuk ki a tepsit.
    3. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát bekeverjük.
    4. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük el.
    5. Verjük fel a tojást, mintha rántottának készítenénk, és öntsük rá a liszt-cukor-sütőpor keverékére.
    6. Öntsük rá a tejet, és fokozatosan keverjük szép simára.
    7. Jól csavarjuk ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverjük a tésztához.
    8. Mehet a tepsibe, majd a sütőbe. Ha kész, szeleteljük fel, szórjuk meg a tetejét porcukorral.

      Mindegy, mekkora a bögre, lényeg, hogy mindig ugyanazzal mérjük a hozzávalókat!

Megjegyzés

Mindegy, mekkora a bögre, lényeg, hogy mindig ugyanazzal mérd a hozzávalókat. Elkészítés: Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész.

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek