Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti - ahogy még sosem próbáltad!

Nincs más teendő, mint az előkészített alapanyagokat beledobálni egy lábosba, összefőzni és megenni.


Idén már volt egy hasonló jellegű tészta, ahol a zöldborsóé volt a főszerep, és ott is elmondtam, hogy nekem ez a párosítás valahogy nem jön össze. Legalább is, fejben nem jött össze.

A valóság persze nem ennyire elítélő és megosztó, mert másodjára kell rádöbbennem, hogy a tészta és a borsó nagyon jól megvannak egy kapcsolatban, nem csak amolyan futó kaland az ő szerelmük! :)

Ha valaki nagyon lusta (vagy nagyon éhes), a munkafolyamatot lerövidítheti, ha szeletelt gombát vesz, így legalább azzal nem kell bíbelődni, és nagyjából 10 percet spórolhatunk is a vacsora elkészítésénél.
Nem, mint ha amúgy nagyon hosszadalmas lenne elkészíteni, mire végzünk a terítéssel, már kész is, és kapkodhatunk, nehogy kihűljön!
Egy kicsit pikánsabb fűszerezést is elbírna, de szerintem így sem lesz senki, aki megreklamálja a finom vacsorát!
 


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

200 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
200 g gomba
1 db cukkini
400 g spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan habtejszín
40 g reszelt parmezán

A kamrából:
2 db húsleves kocka

bors


1. A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
2. Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
3. Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.

A recept a Fanny konyha 2015/6. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss