Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors csirkés brokkolis tészta, gluténmentesen - videóval!

Ha valakinél gluténérzékenységet állapítanak meg, vagy úgy dönt, hogy paleo életmódra volt, akkor nem árt, ha felkészül gluténmentes receptekkel. Ebben segítünk mostantól GastroHobbi, azaz Csonka Enikő bloggerünk közreműködésével, aki minden héten, egy-egy szenzációs gluténmentes fogás videórecepttell örvendeztet meg benneteket!

Nagyon szeretem ezeket a "gyorsan, frissen, melegen" típusú tészta recepteket. Nem kell külön pepecselni a tésztafőzéssel, szószkutyulással, mindent bele egy lábasba, kicsit főzzük, és már kész is a finom ebéd vagy vacsora. Mivel egész nap dolgozunk, ezért nálunk ezek az ételek általában vacsorára készülnek, és előszeretettel használom őket mert gyorsan elkészülnek és a végeredmény mindig sikert arat.

Amikor jó néhány évvel ezelőtt elkezdtem a diétát, nekem a tészta volt az egyik legneuralgikusabb pont. A diagnosztizálást megelőzően, nagyon nagy fanatistája voltam ennek az alapanyagnak és rettenetesen elszomorított, hogy milyen lesz az élet tészta nélkül...

Aztán összekaptam magam, nekiálltam a Nagy Tészta Tesztne, és elég hamar sikerült rátalálnom azokra a tésztákra, amelyek nagyon finomak,és, amikből főzés után egy szuperjó állagú pastát kapok. Persze a nagy kedvenc az, amit én gyúrok,
de szerencsére, azért a boltok polcain is
megtalálható egy-egy kitűnő darab.

Szóval akkor, tésztára fel, és jöjjön az egyik nagy kedvenc!

Csirkés-brokkolis tészta - GLUTÉNMENTeSEN

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
6 dl víz
2 dl lm tej
2 gerezd reszelt fokhagyma
12 dkg lm vaj
8-10 nagyobb bazsalikom levél
35 dkg gm száraztészta
30 dkg friss brokkoli
20 dkg lm sajt
2 ek olaj (ízlés szerint olíva, kukorica...stb)
Ízlés szerint só

Elkészítés:

A csirkemellet ízlés szerint szeletekre, csíkokra vágom - nekem ennél a receptnél a szeletkék jobban bejönnek - és a zsiradékon aranybarnára pirítom.

Ha a csirke szépen megpirult, hozzá adom a vizet, a tejet, a fokhagymát, a vajat, az összetépkedett bazsalikomot, sózom, beleteszem a tésztát és fedővel lefedve, takarék lángon, 15 percet főzöm úgy hogy a tészta majdnem készre főjön. (Ez az idő tészta típusonként változhat ezért kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően puha e a pastank.)

Ha a tészta elnyerte a megfelelő állagot, hozzá adom a brokkolit és további 10 percet főzöm. Én a brokkolit roppanósan kedvelem, de ha valaki puhábban szereti, rakja bele hamarabb, hogy legyen ideje átfőni, vagy akár nyugodtan elő is párolhatja, mielőtt az ételhez adja.

Ha a brokkolim is elnyerte a tetszőleges állagot, megszórom reszelt sajttal, alaposan összekeverem és forrón, friss bazsalikom levéllel tálalom.

Elkészítési idő: 35 perc

Jó étvágyat!

Még több glutén és laktózmentes receptet találtok a Gastohobbi blogon! >>>

Ezek is érdekelhetnek