Villámgyors brokkoli fasírt

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg brokkoli
  • 2 db zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 dl víz
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. Megfőzzük a brokkoli rózsákat sós vízben. (Én fagyaszottat használtam, de a friss még jobb.) Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
    2. Beáztatjuk a zsemlét kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel.
    3. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk.
    4. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek