A margarint és a mézet megolvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összegyúrjuk, azonnal nyújtható is!
Kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és különböző karácsonyi formákat szúrunk ki belőle. Ekkor óvatosan belenyomkodjuk a cukor drazsékat. Előmelegített 170 fokos sütőben, 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha karácsonyfadísznek szánjuk, akkor sütés után azonnal (még melegen) lyukasszuk ki a mézeskalácsokat egy hurkapálcikával, vagy kötőtűvel.
Nagyon gyorsan elkészül, gyerekekkel is könnyel elkészíthető, akár karácsonyfadísz is lehet belőle, de a Nagymamák is örülni fognak egy ilyen ajándéknak! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!