Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Viktória-tavi fogas mediterrán módon

45 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózom, borsozom, a citromlével megcsepegtetem, rövid ideig állni hagyom.

Nagyobb serpenyőbe beleöntöm az olajat, melyben a vékony szeletekre vágott fokhagymát - alacsony hőfokon - aranysárgára pirítom, és a zsiradékból kiszedem, félreteszem. A fokhagymás olajban a halszeletek mindkét oldalát ropogós pirosra sütöm. Szűrőlapáttal kiszedem, alufóliával letakarva langyos sütőbe teszem.

Az előzöleg használt serpenyőben összemelegítem a kockára vágott kaliforniai paprikát, koktélparadicsomot, csíkokra vágott aszalt paradicsomot, darabolt zöldbabot, a szeletelt olajbogyót. A tűzről levéve hozzáadom a pirított fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

Tálaláskor a halszeletekre halmozom a ragut.

Megjegyzés

Készíthetjük tőkehalfilével is. Körete lehet héjas-fűszeres burgonya vagy sárgarépás-karfiolos tört burgonya. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss