Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vigyázz! A fogyókúrád megbetegíthet - 4 tipikus diétabaki

default user icon
MME
Ha rosszul csinálod, fabatkát sem ér az egész! Sőt, komolyan meg is betegedhetsz. Íme a négy leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz a fogyókúra alatt.

Sokak számára a diétázás egyet jelent azzal, hogy bizonyos élelmiszereket vagy élelmiszercsoportokat teljesen száműznek az étrendjükből. Pedig ezzel nem csak egészségüket veszélyeztetik, hanem akár a kívánt hatást sem érik el.

Ha nem eszel zsírt és halat

A halak illetve az egészséges olajok, mint például az olivaolaj, az omega-3 zsírsavak legfontosabb forrásai, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges agyműködéshez. Nélkülük komoly memóriazavarral küzdhetsz, ami nem éppen egy fiatal és egészséges ember jellemzője.

Ezt tedd helyette: Csökkentsd az étrendedben, amennyire csak lehet, a finomított és készételeket és főzz olíva- illetve repceolajjal. Fogyassz hetente 10 dkg lazacot, heringet vagy tonhalat. Adj a müzlidhez vagy a salátádhoz 2 evőkanál lenmagot (frissen őrölve is lehet) , és hetente ötször egyél meg egy evőkanál diót és 9-12 szem mandulát. Emellett érdemes 2000 mg halolajat is elfogyasztanod. 

5 EGÉSZSÉGES SZUPERZÖLDSÉG, AMI MEGÓV A BETEGSÉGEKTŐL >>> 
Ha kerülöd az összes állati eredetű fehérjét

Az állati eredetű fehérjében lévő B12-vitamin segíti az anyagcsere működését, hozzájárul az egészséges energiaszint fenntartásához, támogatja az idegrendszert és az agyműködést. Ha például állandó fáradtsággal küzdesz, akkor elképzelhető, hogy hiányzik étrendedből a megfelelő mennyiségű B12-vitamin.

Ezt tedd helyette: Egyél naponta kétszer, alacsony zsírtartalmú tejterméket: tejet, joghurtot és napi 10 dkg sovány húst (csirke, pulyka.) A hal, a kagyló, az osztriga, de a sovány marha- és disznóhús is rengeteg B12 vitamint tartalmaz.

6 FIATALÍTÓ ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
Ha nem fogyasztasz táplálélkkiegészítőt vagy vitamint

A szerzvezetedből hiányozni fog a magnézium és a vas, amelyek az ízületek épségéért és rugalmassáágáért felelősek, így nem csoda, ha nélkülük öregnek és fáradtnak érzed magad. 

Ezt tedd helyette: Bár a marhahús, a csonthéjasok és a spenót remek forrásai ezeknek a tápanyagoknak, képtelen vagy akkora mennyiséget fogyasztani belőlük, amennyi a szervezeted számára elegendő lenne. Szedj naponta 2 mg rezet és 5 mg magnéziumot, és az izületi problémáid 2-3 hónap múlva megszűnnek!

5 ZÖLDSÉG, AMI EGÉSZSÉGESEBB, HA MEGFŐZÖD! >>> 
Ha nem főzöl, inkább a késztermékeket fogyasztod

Az előre csomagolt vagy finomított élelmiszerek rengeteg sót tartalmaznak, és ezek, amellett, hogy növelik a vérnyomást, csökkentik a szervezet káliumszintjét. A kálium hiánya pedig tovább fokozza a túl sok só által okozott problémákat a szervezetben, és amikor a vesék megpróbálják kiüríteni a testből a sót, az még több káliumot veszít. Ez az ördögi kör pedig csak egyre folytatódik.

Ezt tedd helyette: Ne fogyassz naponta 3 grammnál több sót, amely egy kis teáskanálnyi mennyiségnek felel meg. Emellett fogyassz naponta 7-9 alkalommal zöldséget vagy gyümölcsöt, lehetőleg nyersen, így a napi szükséges rostmennyiséget is pótolhatod.

A 25 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIT MINDENKÉPP FOGYASZTANOD KELL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss