Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vigyázat! Rákkeltő anyagot tartalmazó gyömbér került a boltokba

default user icon
MME
Határérték feletti benzo(a)pirént és PAH-ot mértek Kínából származó őrölt gyömbérben. A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy aki ilyet vásárolt, ne fogyasszon belőle.

Németországon keresztül került az Unió piacára, majd több feldolgozón és elosztón keresztül Spanyolországból szállítottak hazánkba is abból az őrölt gyömbérből, amelyben rákkeltő anyagot, benzo(a)pirént és PAH-ot mértek találtak. A Nébih a RASFF-on keresztül, Írország bejelentése alapján értesült az esetről.

A termék adatai:
A termék neve: Őrölt gyömbér (Ground Ginger, Stødt Ingefær)
Márka: T (Flying Tiger)
Kiszerelés: 60.0g
Tételszám: L1808173
RASFF referenciaszám: 2019.0333

A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt!

 A benzo(a)pirénről és PAH-okról

A policiklikus aromás szénhidrogének (PAH-ok) több száz kémiailag rokon, különböző szerkezetű és toxicitású vegyület csoportját jelentik, amelyek főként a szerves anyagok tökéletlen égése során különböző ipari folyamatokban keletkeznek.

A környezetben tartósan megmaradnak, genotoxikus rákkeltő tulajdonságuk miatt az emberi szervezetbe kerülésük nem kívánatos. A bevitel azonban nem kerülhető el, de az ésszerűen elérhető legalacsonyabb szintre kell szorítani. A PAH vegyületek közé tartozik a benzo(a)pirén is. További információk a PAH-okról a Nébih Tudástárábanolvashatóak.

Forrás: Nébih 

LECSAPOTT A NÉBIH! ALLERGÉN ANYAGOT TALÁLTAK A CITROMLÉBEN >>> 

ÚJABB 4 MÉRGEZŐ ZABPELYHET VONT KI A FORGALOMBÓL A NÉBIH! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss