Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vigyázat! Mérgező anyagok oldódhatnak ki a gyerekeknek szánt étkészletből

default user icon
MME
Magyarországra is került abból a kínai gyártmányú, gyermekeknek szánt, kerámia reggelizőkészletből, amelyben magas ólom és kobaltkioldódást mért a német hatóság. A Nébih arra figyelmezteti a szülőket, hogy ne használják ezt a terméket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül kapta a tájékoztatást, miszerint egy kínai gyártmányú, gyermekeknek szánt reggelizőkészletből magas ólom és kobaltkioldódást mért a német hatóság - tájékoztat a Nébih a honlapján.

A kobaltra kis mennyiségben szüksége van az emberi szervezetnek. Nagyobb mennyiségben azonban az emberi szervezetben nem kívánatos anyag. 

Az ólom mérgező anyag, amely a szervezetbe kerülve felhalmozódik, és károsítja a fejlődésben lévő idegrendszert, így gyermekekre különösen veszélyes.

A német nagykereskedő a háromrészes (csésze, tányér, müzlis tál) étkészletből Magyarország mellett több uniós tagállamba is szállított. A vizsgálat után a cég elrendelte a termék piacról történő kivonását és visszahívását.

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Tekintettel arra, hogy a nevezett termékből kobalt és ólom oldódhat ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott készlettel, ne használja élelmiszer tálalásához vagy tárolásához!

Termék megnevezése:

„Verdák, háromrészes reggeliző készlet” („Cars Frühstücksset 3 tlg”)
Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
EAN kód: 4043891230749
RASFF referenciaszám: 2018.2658

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss