Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vietnámi nyári tekercs mogyorós mártogatóval

MME MME
30 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Rákfélék
  • Hal
  • Földimogyoró

Elkészítés

  1. Az üvegtésztát leforrázzuk, majd pár percig hagyjuk a forró vízben állni. Miután megpuhult, már lehet is vele dolgozni.
  2. A salátaleveleket, fűszernövényeket és a zöldséget (répa, retek) vékony csíkokra aprítjuk. A mogyorót durván megtörjük, és száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  3. A szószhoz egy kis forralóedényben a piros currypasztát megpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel. Nádcukorral és tamarindszósszal kiegyensúlyozzuk az édes és savanykás ízeket, kevés halszósszal pikánsabbá tesszük, majd a legvégén hozzáadjuk az aprított, pirított mogyorót, és összeforraljuk.
  4. A tésztalapokat 15-20 másodpercre beáztatjuk cukorral, rizsecettel és sóval ízesített meleg vízbe, majd jól lecsöpögtetjük. Száraz papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet.
  5. A felaprított fűszernövényekből, salátalevelekből, tésztából, zöldségekből és a főtt rákhúsból egy keveset a beáztatott rizslapra teszünk. Miután a rizslap két szélét behajtottuk, bennük a töltelékkel, szorosan hajtva feltekerjük a lapokat.
  6. A nyári tekercseket egy tányérra tesszük, és fogyasztásig letakarjuk egy benedvesített papírtörlővel.
  7. Átló mentén félbevágva, mogyorós mártogatóval tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem szereted a rákot, nyugodtan helyettesítsd pirított vagy főtt csirkemellcsíkokkal. Péter András receptje, Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss