Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Veszprémi rucás káposzta

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 2 ek kacsazsír
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés

    1. A kacsacombokat megtisztítjuk, megsózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük, és félretesszük.
    2. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és pár perc alatt összepároljuk.
    3. Egy cserépedény vagy egy kacsasütő aljára szedjük a káposztát, ráfektetjük a combokat, valamint szalonna- és kolbászszeleteket. Felöntjük 3dl vízzel, és forró sütőben ropogósra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin