Mit ettek itt egykor?
A vidék lakói hétköznapokon tradicionálisan egyszerű, takarékos ételeket készítettek. Reggelire gyakran ettek olcsó, laktató levest vagy különböző módon elkészített krumplit.
Ebédre kétféle fogás került az asztalra: valamilyen leves (bab,- gulyás-, tejfölös répa- vagy tejfölös aszaltszilva-leves) és mellé tésztaételt ettek, pl. kifőtt tésztát, amit mácsiknak neveztek. Vacsorára a délről megmaradt ételeket fogyasztották vagy levest főztek.
Irány a strand!
A Balatonban sokféle, jóízű hal található. Kedvelt étel a pikáns balatoni halászlé, továbbá a roston vagy nyárson sült halfélék. Legismertebb a balatoni fogas, amelynek hófehér húsa. A strandolás elképzelhetetlen hekkevés nélkül, ami a 60-70-es évektől indult hódító útjára.
Aki pedig valami kiadósabbra vágyik, lángost választ, fokhagymásan vagy sok tejföllel és sajttal.