Vesevelő

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db sertésvese
  • 30-40 dkg velő
  • 2 db közepes fej hagyma
  • 7-8 cl étolaj vagy zsír
  • 1 lapos evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 lapos evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • kevés zöld csípős paprika (kb. a felét tettem bele, de az erének nagy részét ki is vágtam, így egy enyhén csípős ételt kaptam)

Elkészítés

    Elkészítés: A vesét kettévágjuk, és a fehér részeket a belsejéből alaposan kivágjuk, ne maradjon benne pici sem. Vágódeszkára tesszük, az egyik kezünkkel lefogjuk, a késsel kettéhasítjuk, majd enyhén mélyedést formálunk, ahogy vágjuk, így szinte mind kijön az első vágáskor. Ezután még a szélén maradt fehér ereket, sötét foltokat is kimetsszük belőle. Kézmeleg vízbe tesszük, és áztatjuk 1-2 órát. A vizet 2-3 alkalommal lecseréljük. Ezután hosszában kettévágjuk a vesét, és felszeleteljük 3-4 mm széles csíkokra.

    Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát megdinszteljük a felszeletelt paprikával együtt, majd a lecsurgatott vesét rátesszük a hagymára, és gyakran kavargatva addig sütjük, míg majdnem zsírjára sül. (kb. negyedóra). Közben beletesszük a borsot, az ételízesítőt, a majoránnát és a mustárt is.

    A velőt nagyobb kockára vágjuk, és a veséhez adjuk, és együtt sütjük még 3-4 percig. Közben fűszerezzük pirospaprikával. Mire a velő megsül, addigra az összes víz elfő alóla.

    Petrezselymes krumplival vagy párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin