Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szennyezett vérnyomáscsökkentőt vont ki a forgalomból az OGYÉI

default user icon
MME
Szennyeződést találtak benne, így az OGYÉI kivont a forgalomból egy vérnyomáscsökkentőt. Az esetről a gyártó értesítette a hatóságot.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonta a forgalomból a 0480820 gyártási számú Arbartan 50 mg filmtabletta, továbbá a 1270520 gyártási számú Arbartan 100 mg filmtabletta elnevezésű gyógyszert. A döntés oka, hogy a gyártó szennyeződést talált a tételekben.

Az Arbartant gyártó Teva Gyógyszergyár Zrt. június 15-én értesítette az OGYÉI-t, hogy az elvégzett analitikai vizsgálatok során határértéket meghaladó eredményt kaptak az 5-(4’-(azidomethyl)-[1,1’-biphenyl]-2yl)-1H-tetrazole szennyezőre vonatkozóan, ezért kezdeményezte az érintett tétel forgalomból történő visszahívását - derül ki a gyógyszerhatóság közleményéből.

Az Arbartan vérnyomáscsökkentő, illetve vesevédő hatású készítmény, amelyet magas vérnyomásban (hipertóniában) szenvedő betegek kezelésére, valamint 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél alkalmaznak.

A részletes indoklás itt található! 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss