Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vérnarancsos túrótorta

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. A kekszet lezárt mélyhűtőtasakban sodrófával finom morzsává hengereljük vagy húsklopfolóval összetörjük. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kekszmorzsával és 1 csipet sóval. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát az alján kibélelünk sütőpapírral. Rátesszük a karimát, beletöltjük a vajas morzsát, evőkanál domború felével jól lenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A csokoládét darabokra törjük vagy felaprítjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, 3 dkg cukorral, a pudingporral, a langyos vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinnal és a tojással, majd gyorsan beledolgozzuk az olvasztott csokoládét. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kekszmorzsás alapon, a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Közben a kompóthoz az egyik narancs levét kifacsarjuk, és kimérünk belőle 1 dl-t. Ebből elveszünk 1 evőkanálnyit, és feloldjuk benne a keményítőt. A másik 2 db narancs héját a fehér résszel együtt levágjuk, belsejüket 1 cm vastagon felkarikázzuk, és tálba tesszük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. Lábasban közepes tűzön felolvasztunk 2 dkg cukrot, és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a maradék narancslét és a kikapart vaníliavelőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a keményítőt, ismét felforraljuk, és kb. 20 másodpercig főzzük. Végül forrón a narancskarikákra öntjük, óvatosan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
  4. A teljesen kihűlt vérnarancskompótot elrendezzük a torta tetején. A felesleget külön tálkában kínáljuk. 

    Túrós finomságok >>> 

    Még több túrótorta >>> 

    Még több torta >>> 

    Túrós-csokis desszertek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss