Véres hurkás derelye

Hozzávalók

  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 ek olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg véres hurka
  • 1/2 tk reszelt gyömbér
  • 1 dkg vaj
  • 1/2 db alma
  • 1 db tojás
  • Az öntethez:
  • 1 db narancs
  • 2 dkg vaj
  • 8 db zsályalevél
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A tésztához dolgozzuk össze a lisztet, a darát, 2 db egész tojást és 1 db tojássárgáját, valamint 1 csipet sót. Alaposan gyúrjuk át, majd kenjük meg a tésztát olajjal, és fóliával letakarva tegyük a hűtőbe legalább 60 percre.

    2.

    Süssük a hurkát 180 fokos sütőben 15 percig. Pirítsuk meg a gyömbért a felforrósított vajon, majd adjuk hozzá a felaprított almát. A megsült hurka bőrét távolítsuk el, a tölteléket tegyük tálba. Adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Végül tegyük mikrohullámú sütőbe maximum fokozaton 1 percre. A mártáshoz a megtisztított, lehártyázott narancsot vágjuk durvára. Forgassuk át a felforrósított vajon, majd adjuk hozzá a fűszereket.

    3.

    Nyújtsuk ki a tésztát, és osszuk 2 részre. Halmozzunk az egyik lapra kis gombócokat a hurkás töltelékből, majd a széleket kenjük át vizes ecsettel. Simítsuk a töltelékes lapra a másik tésztalapot. Nyomkodjuk körbe a töltelékeket az ujjbegyünkkel, majd egy pohárral is nyomjuk ki a levegőt a töltött tésztákból. Derelyevágóval vágjunk négyzeteket, majd főzzük ki forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le, forgassuk át az öntetben, és forrón tálaljuk.

A derelyetészta töltésekor az alsó tésztalap nagyobb legyen, mint a felső.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin