Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Norvég krémes

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 3 ek tej
  • 6 g sütőpor
  • 11 dkg liszt
  • Habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • Szóráshoz:
  • 8 dkg mandulaforgács
  • A krémhez:
  • 7,8 dkg vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal, tojásokkal, habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és a tésztamasszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
  3. A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük. A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül. Enyhén porcukorral megszórtam.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss