Elkészítés: Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
A tésztát ezután szabad használjuk, pogácsának, batyunak, kiflinek. Kikent sütőlemezre tesszük, de kb. 3 cm távolságra egymástól, mert megnőnek. Nagyon finom, próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 része pogácsa lett, 2/4 részét túrós töltelékkel és lekvárral töltöttem, párnácskák lettek, 1/4 részéből kakaós kifliket formáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre