Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró szaftos karaj

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, szárazra törölt húst szeletelés után kissé kiklopfoljuk, azután megsózzuk, bekenjük mustárral, és forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A szeleteket félretesszük, és a zsiradékhoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kissé megfonnyadt, rászórjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a leveskockából készült kb. 2 dl levessel, és jól kiforraljuk, majd rátesszük a húsokra. Sóval, borssal ízesítjük, és még fél óráig pároljuk.

Hozzáadjuk a tejfölt, még 5 percig főzzük.

Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, megszórjuk petrezselyemzölddel a burgonyát, pecsenyéstálra rakjuk a szeleteket, és megöntözzük a mártással.

Minden savanyúság illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss