Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró sós falatok

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben kelesztjük. Kelesztés után a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Fél - 1 órát meleg helyen kelesztjük.

Apró darabokat vágunk belőle, kisodorjuk nagyobb darabokra.

Feltekerjük mint a kakaós csigát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 230-240 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha elkezd pirulni, akkor a liszt-só-víz keverékével meglocsoljuk. Ízlés szerint köménymaggal megszórjuk. Pár percre visszatoljuk a sütőbe, vigyázva arra, hogy ne száradjon ki.

Megjegyzés

Kicsit pepecselős, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Vendégvárónak tökéletes. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek

Friss