Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával töltött pizzalepény: a 20 perces vendégváró csoda

Ez a klassz fogás csíkokra felvágva ideális vendégváró, de egy tál salátával akár főételként is tálalható.

Imádom a pizzát és imádom a pizzatésztát. Már annyiféleképp kipróbáltam, hogy elmondani nem tudom. Tejföllel, paradicsommal, spenóttal, muffinformában és még ki tudja mennyi fajtáját kóstoltam már. Ez jóval egyszerűbb mindennél, igazából nem is nevezném pizzának, inkább ilyen kis vendégváró lepénykének, mondjuk grissini helyett.

Igazából nagyon fapadosra fogtam a dolgot, de mivel ez az első ilyen sütés volt, így nem is akartam túlgondolni. Biztos jól bírna egy kis paradicsomot vagy egy kis sajtot, de szerintem így is nagyon finom és őszintén megmondva, hiányérzetem sem volt.

Szóval hajrá, lehet kísérletezgetni, de ebben az egyszerű változatban sem fogtok csalódni!

adri összes finomsága egy helyen >>>
Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 csomag konyhakész pizzatészta
10 szelet Fekete-erdő sonka

A kamrából:
2 ek olívaolaj
1 tk szárított oregánó
tengeri só

1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma méretű darabra. Az egyiket helyezzük sütőpapírral bélelt sütőtálcába, locsoljuk meg az olívaolajjal, hintsük meg ½ tk szárított oregánóval, és rendezzük el rajta a sonkaszeleteket. Végül fedjük be a másik tésztadarabbal, és szórjuk meg a megmaradt szárított oregánóval, továbbá egy kevés tengeri sóval.

2. Süssük a töltött pizzát a 250 fokra előmelegített sütő középső részében 12-14 percig.

 

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 786 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/9. számában jelent meg!


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss