Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vendégváró snacktál extra gazdagon

Hozzávalók

  • Cukkinirózsákhoz:
  • 1 db cukkini
  • 1 csomag réteslap
  • 3 ek joghurtsajt (natúr)
  • olaj
  • Pizzatésztához:
  • 1/2 kg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet bors
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg élesztő
  • Pizzafeltéthez:
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag bébispenót
  • 12 dkg mozzarella (1 csomag)
  • 10 dkg fetasajt
  • 8 dkg prémium bacon
  • fenyőmag
  • Húsgolyókhoz:
  • 1/2 kg marhahús
  • 1 db tojás
  • 1 db répa
  • 1 db paprika kápia
  • 1 db újhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • tarkabors őrölve
  • 1 csipet só
  • 3 ek olívaolaj
  • Céklahasábokhoz:
  • 2 db cékla
  • 3 ek olívaolaj
  • tarkabors őrölve
  • Avokádós tükörtojáshoz:
  • 2 db avokádó (érett)
  • 4 db tojás (s méretű)
  • 1 db újhagyma

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, vékonyra szeleteljük. A réteslapból kb. 4 centis csíkokat vágunk (olyan széleset, amilyen magas a muffinforma oldala). Ha fagyasztott réteslappal dolgozunk, két órával korábban ki kell venni a hűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
    2. Az első csíkot vékonyan bekenjük a joghurtsajttal, sorban elhelyezzük ratja a cukkini karikákat. Csak a tészta felső sávjára kerüljenek a szeletek, így a cukkinik fele fekszik majd a tésztán, felső felük szabadon marad. Az a jó, ha a cukkinik kicsit fedik egymást.
    3. Ezután a tésztacsík alsó részével betakarjuk a szeleteket, és óvatosan feltekerjük a tésztát. Ez a csigaalak kerül a muffinformába. Egy 400 grammos réteslapból hat csíkot kapunk. A rózsákat megsózzuk, és kb. 20 percig sütjük 130 fokos alul-felül sütéssel.
    4. Elkészítjük a pizzatésztát: langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 30 percet pihentetjük konyharuha alatt, amíg megkel. Mivel tekintélyes adaggal van dolgunk, a tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első adagot kb. fél centi vastagságúra, és tetszés szerinti átmérőjű köralakokra kiszaggatjuk.
    5. A második adagnál ugyanennyi pizzára kell számítani, úgyhogy a feltét felét tartalékoljuk a második sütéshez. Ezután jön a feltét. A tejfölt enyhén megsózzuk, hozzákeverjük a kurkumát és az apróra szelt bébi spenótot. Ez az alapszósz, amit egy kiskanál segítségével eloszlatunk a pizzákon. Ráhalmozzuk a sajtdarabokat, a felkockázott bacont és a fenyőmagot. 200 fokon, alul-felül sütéssel kb. 15 percig sütjük a rácson. Mikor a tészta kapott egy kis színt, kivesszük, pihentetjük.
    6. A marhahúshoz hozzáadjuk az apróra szeletelt kápia paprikát és a hagymát, nagylyukú reszelővel hozzáreszeljük a meghámozott répát. Ráütjük a tojást, beleszórjuk a fűszereket, sóval ízesítjük. Az összegyúrt masszából golyókat formázunk (kb. pingpong labda méretűeket), és kiolajozott tepsibe tesszük őket. Olyan távolságra legyenek, hogy félidőben meg tudjuk őket forgatni. Körül-belül 36 darab golyót kapunk ebből az adagból. A tepsit alufóliával lefedjük, hogy biztosan átsüljenek. 180 fokon (légkeveréses, alul-felül sütéssel) 10 perc alatt sütjük, majd a fóliát levesszük és 5-10 perc után megfordítjuk a golyókákat, majd újabb 5 percig sütjük (ízléstől függően).
    7. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nagyjából azonos méretű hasábokra szeljük. Kiolajozott tepsibe halmozzuk őket, sózzuk, borsozzuk. 200 fokon kb. 10 percig fólia alatt sütjük őket, hogy megpuhuljanak. Majd eltávolítjuk a fóliát, megforgatjuk a hasábokat, és további pár percig hagyjuk még őket pirulni, egyszer-kétszer átforgatva. Szalvétára kivesszük a céklákat, hogy a fölös olajat felitassuk.
    8. Az avokádókat félbevágjuk, kiszedjük a magot, és kikanalazunk még egy kicsit belőle, hogy mélyítsük a krátert. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk. A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy a tepsi oldala támogassa őket, különben könnyen felborulnak. 220 fokos alul-felül sütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük. Lehet külön-külön tányérkákon tálalni, vagy együtt egy nagy tálcán. 

Megjegyzés

Ha le akarod nyűgözni a vendégeidet, ezzel a tállal tarolsz. Megfelelő előkészületekkel praktikusan és mutatósan összeállítható! A hedonista snacktál négy fogásból áll: 1.) cukkinirózsák, 2.) fehér minipizza sajttal és baconnel, 3.) marhahúsgolyók céklahasábokkal, 4.) avokádós tükörtojás. A hőfokok miatt célszerű először megsütni a cukkinirózsákat, aztán a húsgolyókat, majd a céklahasábokat szimultán sütheted a pizzákkal, és levezetésnek süsd az avokádót, míg elkezded a tálalást. Ha ez túl komplikált egyszerre, lehet mindent külön-külön, egymás után sütni.

doloro
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Vendégváró snacktál extra gazdagon recept?


Magazin