A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk megkelni. Egy enyhén lisztezett gyúródeszkán alaposan összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a juhtúrót és a tojásokat.(Figyelem: az egyik tojás fehérjéjét tegyük félre a sütemény megkenéséhez!).
A lisztes keverékhez adjuk a megkelt élesztőt, egy kiskanálnyi sót, majd sima tésztává dolgozzuk és hagyjuk megkelni.
A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt kinyújtjuk fél centiméter vastagságúra. A tésztalapokat felvágjuk rudacskákra, amelyeket még a deszkán megkenünk tojásfehérjével, és megszórjuk köménymaggal és durva szemű sóval.
A tésztarudacskákat egy sütőpapírral bevont tepsire tesszük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 percig sütjük, amíg rózsaszínűre lesz, majd süssük még egy kis ideig alacsony lángon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre