Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vendégváró húsvéti koszorú

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db főtt tojás - kockára vágva
  • 15 dkg sonka vagy felvágott - laskára vágva
  • 1-2 fej lilahagyma - felkockázva
  • 2 db ecetes uborka - felkockázva
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 teáskanál zselatin
  • 1 leveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: 1 db húsleveskockát 1 dl vízben felfőzünk, 3 teáskanál zselatint belekeverünk, átforgatjuk benne az előkészített hozzávalókat.

    Egy kuglófformát (szavarin, koszorúforma is lehet) fóliával kibélelünk, és belesimítjuk a masszát, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.

    Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.

    Felszeletelve, salátaágyon vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposztacsíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk. Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.

Megjegyzés

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöld paprika, pár kocka piros alma héjastól, de kukoricával is gazdagíthatjuk. Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá. Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb.

rolvisa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek