Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégváró hideg töltött paprikák

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagy vagy 8 kicsi tölteni való zöldpaprika
  • A körözötthöz:
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • kevés sör
  • A fokhagymás túrókrémhez:
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg krémtúró
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • finomra vágott kapor
  • snidling
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A paprikák szár felőli részéről egy szeletet levágunk, a magházát és az ereit kivágjuk.

Külön-külön habosra keverjük a körözött, illetve a fokhagymás túrókrém hozzávalóit.

A zöldpaprikák egyik részét a rózsaszínű, a többit a zöld színű krémmel szorosan megtöltjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

A megtöltött paprikákat vizes késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egymással váltogatva, félig egymásra fektetve egy tálra helyezzük őket.

Megjegyzés

A hideg töltött paprika kitűnő útravaló kirándulásra is, ekkor egészben csomagoljuk be. A fűszeres krémnek kitűnő körete a zöldpaprika. Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss