Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vendégmarasztaló kifli

5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom - bár én mostanában rákaptam a szárított élesztőre -, a hozzávalókat összegyúrom, dagasztom, kivéve persze azokat, amik majd a kiflik tetejére jönnek. (A krumplit még melegen összetöröm, s ha langyos, az is mehet a tésztához.) Langyos helyen duplájára kelesztem.

Majd kis cipócskákat szaggatok belőle, s apró részletekben nyújtom ki. Hosszúkás háromszögeket vágok belőle, és feltekerem úgy, hogy a szélesebb részénél kezdem. (Lehet tölteléket is tenni bele - én néhányba tettem zellert, néhányba paprikát: nem volt rossz úgy sem, de csak hirtelen ötlet volt. És finomabbra is sültek azok, amikben nem volt semmi.) Viszont a tetejére érdemes magokat szórni, szép és finom is!

Sütőpapírra teszem őket, a tetejüket kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd jöhetnek a magok. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm őket, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm.

Megjegyzés

A recept igen jó, annyira finom lett, hogy legközelebb a pogácsa is így készül majd nálunk. Épp csak a nevével volt egy kis probléma: a mi vendégünk már itt volt, másikat meg épp nem vártunk. Így lett belőle vengégmarasztaló kifli.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss