Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vendégmarasztaló kifli

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 3 kiskanál só
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl tej (az enyém most kecsketej volt)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 közepes krumpli főzve
  • 1 tojássárga és némi tej megkenni a tetejüket
  • magok, reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom - bár én mostanában rákaptam a szárított élesztőre -, a hozzávalókat összegyúrom, dagasztom, kivéve persze azokat, amik majd a kiflik tetejére jönnek. (A krumplit még melegen összetöröm, s ha langyos, az is mehet a tésztához.) Langyos helyen duplájára kelesztem.

    Majd kis cipócskákat szaggatok belőle, s apró részletekben nyújtom ki. Hosszúkás háromszögeket vágok belőle, és feltekerem úgy, hogy a szélesebb részénél kezdem. (Lehet tölteléket is tenni bele - én néhányba tettem zellert, néhányba paprikát: nem volt rossz úgy sem, de csak hirtelen ötlet volt. És finomabbra is sültek azok, amikben nem volt semmi.) Viszont a tetejére érdemes magokat szórni, szép és finom is!

    Sütőpapírra teszem őket, a tetejüket kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd jöhetnek a magok. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm őket, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm.

Megjegyzés

A recept igen jó, annyira finom lett, hogy legközelebb a pogácsa is így készül majd nálunk. Épp csak a nevével volt egy kis probléma: a mi vendégünk már itt volt, másikat meg épp nem vártunk. Így lett belőle vengégmarasztaló kifli.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin