Keress receptre vagy hozzávalóra

Velővel töltött palacsinta rántva

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 4 egész tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 35 dkg liszt
  • 2 dkg só
  • 1,5 dl étolaj
  • A besamelmártáshoz:
  • 14 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg só
  • 9 dl tej
  • Cayenne-i bors
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg sertésvelő
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás sárgája
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 5 egész tojás
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl étolaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintákat sütünk.

    Ezután vajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fejvelőt, ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet is.

    Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és hozzákeverjük az előzőleg elkészített besamelmártást, illetve a tojások sárgáját.

    A velős tölteléket betöltjük a palacsintákba, hajtogatjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

aria86 6 évvel ezelőtt
Ez isteni étel.Kicsit macerás de tényleg finom.

Hasonló Receptek

Magazin