Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velővel töltött bundáskenyér

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A velőt a hártyáitól megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A vöröshagymát lereszeljük, és a zsíron
szalmasárgára pirítjuk. A velőt hozzákeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és pár percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.

Zsúrkenyérből 1,5 cm vastag szeleteket vágunk. A kenyérszeleteket úgy vágjuk be, hogy az alsó héjuk egyben maradjon.

Az így kapott dupla szeleteket szétnyitjuk, és a kihűlt velővel megkenjük. Előbb tejbe, majd sóval
ízesített felvert tojásba mártjuk, és forró, bő olajban kisütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss