Keress receptre vagy hozzávalóra

Velős zsemle rántva

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésvelő
  • 2 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál libazsír
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 db másnapos zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • babérlevél
  • kevés tej
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A velőt sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzöm, ha kész, tálra teszem, hagyom hűlni. Közben a hagymát apróra vágom, a fokhagymát átnyomom a fokhagymaprésen, a petrezselyemlevelet ledarálom, a másnapos zsemléket felszeletelem. A kihűlt velőt lehártyázom, feldarabolom.

    Egy serpenyőben a zsíron üvegesre pirítom a hagymát és a fokhagymát, beleadom a velőt, sózom, borsozom, meghintem a darált petrezselyemzölddel, összesütöm, majd lehúzom a tűzről, langyosra hűtöm.

    A zsemleszeletek egyik felét tejbe mártom, megkenem a hagymás, fűszeres velővel, ráborítok egy másik zsemleszeletet tejbe mártott oldalával, összenyomom, szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozom, az így kapott szeleteket forró olajban kisütöm.

    Azonnal, forrón adom az asztalra, friss salátával tálalom, italként laza fröccs, pohár sör illik mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Menüben: 2013 51. hét.
Vismajor1 6 évvel ezelőtt
Egy apró kérdés, még sosem csináltam ilyet, de a fehérbort azt mellé iszod? vagy valamikor bele is kerül? Köszi, Üdv

Hasonló Receptek

Magazin