Velős rántotta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg agyvelő
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 kanál olaj
  • bors
  • 1 marék zöldpetrezselyem
  • 4 tojás (8)

Elkészítés

    Elkészítés: Az agyvelőt megmossuk, s szűrőben hagyjuk lecsepegni.

    Közben a vöröshagymát szálasra vágjuk, s megdinszteljük kevés olajon. Amikor már szép üveges, hozzáadjuk az agyvelődarabokat, s 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett készre sütjük, sózzuk, borsozzuk.

    Felverünk pici sóval 4 tojást (ez az agyvelőmennyiség még megbír + 4 tojást), majd ráöntjük a hagymás velőre, és kocsonyásodásig sütjük.

    Petrezselyemzölddel bőven meghintjük, rátekerünk még egy kis borsot, kovászos uborkával vagy bármilyen lezser salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Laktató egytálétel, akár ebédnek is megfelel.

Sebestyen Ildiko
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sebestyen Ildiko 3 évvel ezelőtt
Vagyis idén, a 3. héten elkészíted??? :-)
Fülöp Sándor 3 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 03. hét.

Hasonló Receptek

Magazin