Velős pirítós a *hatlépcsősből*

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg velő (igen, agyvelő!)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • jófajta fűszerpaprika
  • kenyér

Elkészítés

    Elkészítés: A gorombára aprított hagymát megdinszteljük a zsírban, majd rárakjuk a velőt. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön alaposan lepirítjuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet. A végén pedig megszórjuk fűszerpaprikával.

    Ezzel a masszával megkenjük a kenyereket, és pár percre betoljuk a forró sütőbe.

Megjegyzés

Nagyon gyors, különleges borkorcsolya, amit jól borsozzunk meg, hogy csússzon mellé a remek rizling.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Klock Eszter 5 évvel ezelőtt
Kedves Csizi! Hatlépcsős nem változott, az általad leírt miliő változatlan, minket mindig elcsábít, ha arra járunk :) Imádjuk!
CsP 5 évvel ezelőtt
ejj, a füredi hatlépcsős a régi törzshely a velős pirítóssal, és az undok térdig fűzős-takarítónőcipős brünhildákkal, no meg a borral! azóta nem ettem ilyet, de majd most! (igaz,azt eddig nem tudtam, hogy agyvelőből készül...) THX!
Klock Eszter 5 évvel ezelőtt
Dehát január 8. az szombat!!!!! :)))))
Fülöp Sándor 5 évvel ezelőtt
Hali, BUÉK! Január 8. Vasárnap reggeli! Üdv, Nani-
Klock Eszter 5 évvel ezelőtt
Dehogy gond! Sőt megtiszteltetés :) Éljen a koleszterin! ;-)
Fülöp Sándor 5 évvel ezelőtt
Hali! Nálam ez a reci csillagos ötös, remélem nem gond, ha a januári menü ajánlómban benne lesz! Sok ilyen Hatlépcsős kellene! Üdv, szép ünnepeket, Nani.
Csorvási Krisztina 5 évvel ezelőtt
Bizony, bizony, Füreden a kis kocsmákban, jó hideg fröccsel....Hmmmm....kihagyhatatlan! Köszönjük!
Klock Eszter 5 évvel ezelőtt
Ugye????? Még a gyerkeim is imádják, eszükbe sem jut finnyákolni :) Füreden még sok kocsmában lehet kapni, nincs olyan társaság az asztaloknál ahol ne ennék :)
Gól Andrea 5 évvel ezelőtt
Köszi, tényleg nagyon finom, de már szinte sehol nem csinálják. Nagy kár! Ennél finomabb melegszendvics nincs is.
Lovranits Miklós 5 évvel ezelőtt
Szeretem!

Hasonló Receptek

Magazin