Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Velős pacalpörkölt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg tisztított pacal
  • 40 dkg velő
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • egész bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 3 db ceruzapaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A pacalt tenyérnyi nagyságra vágva megabáljuk, a levét háromszor leöntjük. Kihűlve lefaggyúzzuk, majd hideg vízben megmossuk, utána kb. 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.

    A hagymát apró kockára vágjuk, zsírban
    megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a pacalt. Kevés víz hozzáadásával fedő nélkül főzzük. Mikor felforrt, beletesszük a sót, a ceruzapaprikát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérlevelet.

    Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtiszított, nagyobb darabokra vágott velőt, vigyázni kell, hogy szét ne essen, lassan forgassuk.

    Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin