Elkészítés: A pacalt tenyérnyi nagyságra vágva megabáljuk, a levét háromszor leöntjük. Kihűlve lefaggyúzzuk, majd hideg vízben megmossuk, utána kb. 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, zsírban
megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a pacalt. Kevés víz hozzáadásával fedő nélkül főzzük. Mikor felforrt, beletesszük a sót, a ceruzapaprikát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérlevelet.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtiszított, nagyobb darabokra vágott velőt, vigyázni kell, hogy szét ne essen, lassan forgassuk.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre